Allt om inredning

Är du intresserad av design och inredning och vill lära dig mer inom ämnet? Då har du kommit rätt. I den här artikeln tänkte jag nämligen skriva om ett antal böcker som handlar om just stil, design och heminredning.

Allt om inredning

Inredning är dock ett enorm stort ämne nu för tiden, och det har vuxit fram en mängd olika inriktningar. Och det finns så klart en mängd andra intressanta böcker på temat. Men alla kan inte få plats i den här artikeln. Här ska jag avgränsa mig till att endast rekommendera mina tre favoritböcker just nu när det kommer till just inredning. Jag hoppas att du läser de här böckerna och att du lär dig lika mycket av dem som jag har gjort! Här kan du läsa om allt om inredning!

Neurodesign : inredning för hälsa, prestation och välmående

Boken Neurodesign : inredning för hälsa, prestation och välmående är en riktigt spännande bok som kombinerar inredning och design med prestation. Utgiven på Bokförlaget Langenskiöld. Denna annorlunda bok borde vara ett självklart inslag i alla inredares bokhyllor. Boken är skriven av författarna Katarina Gospic och Isabelle Sjövall. Isabelle Sjövall är en inredningsdesigner som vågar tänja på gränserna i inredningen. Hon har studerat såväl på Handelshögskolan i Stockholm som på Accademia Italiana i Italien – och härifrån hämtar hon mycket inspiration. Men Isabelle är inte bara en inredningsexpert som vet hur man inreder med stil och kvalitet, hon är dessutom en författarinna som vet hur man förmedlar kunskapen till andra i text.

Neurodesign : inredning för hälsa, prestation och välmående

Till sin hjälp har hon ingen mindre än Katarina Gospic. Hon är en läkare och fysiolog som sedan många år tillbaka bedriver hjärnforskning. Hon har även ett konsultföretag som använder hennes stora kunskap om hjärnan och psykologi för att förbättra företag. Som författare har hon tidigare publicerat bland annat Välj Rätt! En Guide Till Bra Beslut. Tillsammans har de båda författarna skrivit en bok om inredning, där design kombineras med hjärnforskning för att utforska hur inredning kan utformas för att höja vår prestationsförmåga samt få oss att må bättre. Inredning och design handlar inte längre enbart om att hemmet ska vara snyggt. Det ska hjälpa oss att bli framgångsrika och må bra.

Elements of Style

Nästa bok är Elements of Style utgiven på förlaget Simon Schuster år 2014. Boken är skriven av Erin T. Gates och handlar om hur inredning och stil kan användas som ett medel för att uttrycka personlighet. Gates har en lång karriär inom inredning och design, och nu har hon alltså skrivit ned sin kunskap i textformat. Författaren hjälper oss att få till en röd tråd i vår inredning med olika stil och färg. Samtidigt är det modern, fräscht och glammigt. Du ska hitta dig själv i inredning och samtidigt lära dig att göra inredningen till en del av dig själv. Boken är fylld av välskrivna texter och vackra bilder. En bra källa till inspiration helt enkelt.

Elements of Style

Stora stylingboken

Den sista boken som jag ska skriva om i den här artikeln är Stora stylingboken. Den är skriven av inredaren och författarinnan Matilda Appelberg, som till vardags håller till i inredningsmagasinet Hus & Hem. Boken gavs ut av förlaget Egmont Publishing förra året, 2018, och innehåller 239 sidor fullpackade med intressanta texter och inspirerande bilder. Det märks att författaren är en skribent som är van att ge råd om inredning. Boken är välskriven och innehåller en mängd handfasta tips och råd för hur du kan lyckas med inredningen av just ditt hem!

Relaterade artiklar

Dansk inredning

Dansk inredning

Om det är någonting som danskarna är bra på så är det inredning. Flera utmärkande inredare och utvecklare kommer från just Danmark.…

Inredningstips för klassiska sovrummet

För att skapa en harmonisk klassisk sovrumsmiljö finns det ett antal olika knep att använda sig av. Ett sovrum ska förknippas med…

Inredningstips för moderna köket

Är det dags för att renovera köket kan det vara en god idé att titta runt på de olika lösningar som finns.…

Inredningsstilar

Det finns idag otroliga många olika stilar man kan välja att insparas av när man ska inred sitt hem eller en del…

Mer om inredningsdesign

Nu är det populärt i Sverige med inredningsdesign. Det finns många program på tv och online samtidigt som allt flera inredningstidningar publiceras.…

Inredningens värld

Ordet inredning kan betyda olika saker beroende på vem man frågar. Betyder det då att det är så att ordet inredning inte…

Design genom historien, del 2

Som jag nämnde i del 1 så började de massproducerande företagen inom industrin haka på trenden med design.