Smarta tips – del 2

Sängen är bland det viktigaste i ett sovrum, här spenderar vi flera timmar varje dygn. Det är här vi laddar upp våra batterier och vilar kroppen efter en lång dag, därför är det viktigt att vi har en säng som både är bekväm och en fin del av inredningen. Vilken säng som passar just ens egen kroppstyp bör man prova ut tillsammans med en expert i en butik, men när det gäller sängen som inredningsdetalj så ger det lite mer utrymme för eget tänkande. Sängkläder och överkast är något som kan göra stor skillnad i både utseende och atmosfären i ett sovrum. Matchar man dessa med gardiner och övrig inredning så ger det en härlig känsla som flyter genom rummet.

Hotellkänsla

Sänggavlar har blivit mer och mer populära, de finns i många fler hem nu än för bara några år sedan. Dessa finns till både små och stora sängar, på något sätt gör de sängen mer till en stilfull möbel än bara en plats för vila. Men det kan vara svårt att välja vilken typ av sänggavel man vill ha i den djungel som finns. En stoppad med knappar ger en mer lyxig hotellkänsla, medan en lite tunnare stoppad gavel ger känslan av minimalism. Vill man istället ha en något modernare stil är det en gavel i läder man ska välja, denna är perfekt om man vill jobba med olika material och kontraster. Vill man kunna använda gaveln till att luta sig mot så kan några extra kuddar behövas eftersom lädret kan kännas kallt mot kroppen.

Specialbyggd

Sen finns trägavlarna, dessa är förmodligen de som kan förvandla ett sovrum på flest sätt. Dessa finns i flera olika utföranden och beroendes på vilken man väljer kan man få en lantlig stil, New England-stil och även en minimalistisk känsla. I en sänggavel av trä sätter man ofta in belysning för att skapa en ytterligare mysig stämning, dessutom kan man kombinera denna med förvaring, på sidorna i en trägavel kan man bygga in hyllor som fungerar som förvaring för ja, det du själv vill ha där så klart.

Platsbyggt

Trägavlar har blivit populärt att bygga själv, allt för att få en så unik möbel som möjligt i sitt hem. Men det är inte bara en lös gavel som man kan bygga själv, platsbyggda sänggavlar som blir en del av väggen är också ett alternativ. Denna skapar en gavel till själva sängen samtidigt som den skapar en tavellist för konst eller andra prylar. Målar man denna i samma färg som väggen smälter den in och ger ett dovt och stilrent intryck, helt enkelt en fantastiskt snygg del av rummet.

Vad är viktigt för dig?

Ska man skaffa sig en sänggavel bör man tänka genom vad man faktiskt är ute efter, är det komforten eller designen som är viktig? Har man en mjuk, stoppad sänggavel är denna skönare att luta sig mot än en i tillexempel järn. Köper man en ny säng i samma veva kan man matcha ihop dessa redan i butiken, och de brukar säljas som ett set. Men detta ger en ett begränsat utbud, väljer man istället en fristående sänggavel så finns ett hav att välja mellan i olika mått och höjder.

 

Relaterade artiklar

Inredningsstilar

Inredningsstilar

Det finns idag otroliga många olika stilar man kan välja att insparas av när man ska inred sitt hem eller en del…

Mer om inredningsdesign

Mer om inredningsdesign

Nu är det populärt i Sverige med inredningsdesign. Det finns många program på tv och online samtidigt som allt flera inredningstidningar publiceras.…

Allt om inredning

Allt om inredning

Är du intresserad av design och inredning och vill lära dig mer inom ämnet? Då har du kommit rätt. I den här…

Inredningens värld

Inredningens värld

Ordet inredning kan betyda olika saker beroende på vem man frågar. Betyder det då att det är så att ordet inredning inte…

Design genom historien, del 2

Design genom historien, del 2

Som jag nämnde i del 1 så började de massproducerande företagen inom industrin haka på trenden med design.

Det svåra valet – del 2

Det svåra valet – del 2

Konsthandel är inte direkt den mest långsamma handel som finns, ser man något man vill ha är det oftast NU det handlar…

Det svåra valet – del 1

Det svåra valet – del 1

Så länge du inte är en museiintendent på ett konstmuseum, galleri ägare eller konstnär så är chansen stor att inköp av konst…

Smarta tips – del 3

Smarta tips – del 3

Förvaring är ett av de största problem vi har i våra hem, aldrig har vi plats nog för att stuva undan våra…